Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε έναν ανάπηρο, νέο άνθρωπο, ο οποίος έπεσε θύμα βίας από την βρετανική αστυνομία επειδή είχε... δική του γνώμη!
Προσέξτε πόσο έντονα ο δημοσιογράφος προσπαθεί να αλλάξει τον δρόμο της συζήτησης, αποδεικνύοντας έντονα την προπαγάνδα των ΜΜΕ...
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τι προκαλεί το ρίγος στην υπόθεση του φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ στη Βρετανία. Αν είναι οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης για τις περικοπές στις υποτροφίες και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.
Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και… τον σέρνουν στο δρόμο.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς, εάν το ρίγος το προκαλεί ο ίδιος με τη συνέντευξή του στο BBC. Πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, ο Τζόντυ μιλά με δυσκολία, όμως πεντακάθαρα, εξηγεί ότι του επιτέθηκαν δύο φορές την ίδια βραδιά και όχι μία και την πρώτη, τον χτύπησαν με γκλοπ και τον έσυραν και πάλι.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν το ρίγος το προκαλεί το γεγονός, ότι ο Τζόντυ προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο -ότι δεν αποτέλεσε φυσική απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς είναι ανάπηρος. Χρειάστηκε να το εξηγήσει όμως, καθώς ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως εάν κινήθηκε με το καρότσι του εναντίον των αστυνομικών:
«Δεν είμαι σε θέση να το κάνω» είπε ο Τζόντυ, «είναι αδύνατο να κινηθώ μόνος μου το καρότσι το σπρώχνει ο αδελφός μου. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκαναν για να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδραση των φοιτητών, που έβλεπαν τι συνέβαινε. Και το έκαναν δύο φορές».
Δεν είναι σίγουρο εάν προκαλεί ρίγος η ψυχρότητα της ερώτησης του δημοσιογράφου που έχει δει και ο ίδιος τις σκηνές: «Γιατί δεν υπέβαλλες καταγγελία έως σήμερα;» σαν η καταγγελία – η επίσημη- στις ίδιες αρχές που έσυραν τον Τζόντυ από το καρότσι στο οδόστρωμα, να είναι η μόνη ικανή να δώσει υπόσταση στο περιστατικό.
Δεν είναι σίγουρο τέλος, εάν προκαλεί ρίγος η διακριτική οργή του Τζόντυ, που δεν ξεσπά σε λεκτικές επιθέσεις και δεν θυματοποιεί τον εαυτό του, ωστόσο με μια δύναμη που δεν την έχει το σώμα του, αλλά ο μαχητικός του χαρακτήρας και η σκέψη του, απαντά σταθερά: » Δεν είμαι το πραγματικό θύμα εδώ. Το πραγματικό θύμα είναι φοιτητές σαν τον Αλφι Μέντοους, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ένα βήμα πριν το θάνατο, καθώς ένας αστυνομικός τον χτύπησε στο κεφάλι με γκλοπ, και χρειάστηκε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο»…
Τελικά ίσως το ρίγος στην υπόθεση του Τζόντυ να το προκαλεί το γεγονός, ότι σαν ίσος προς ίσο, επέλεξε το δικαίωμα στην παρουσία, σε μία διαμαρτυρία που τον αφορά. Και μεις – όλοι πιο αδύναμοι από κείνον- τον αντιμετωπίζουμε σαν ανήμπορο και τον ξεδιαλέγουμε, για να στιγματίσουμε μία βία τόσο ανοικτή, όσο το πνεύμα του.
Πηγή: zup.gr
Η απόλυτη και ξεκάθαρη απόδειξη πως οι πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν με απλή ανθρώπινη τεχνολογία και όχι από εξωγήινη υπερ τεχνολογία όπως οι πλέον διαδεδομένες θεωρίες αναφέρουν.
Όταν ένας καλλιτέχνης θέλει να μιλήσει, να εκφράσει κάτι, η απλά να δημιουργήσει με τον τρόπο του, επιλέγει συνήθως να το κάνει προβάλλοντας τα λόγια της φαντασίας του ζωγραφίζοντας... η αλλιώς. Εμείς μαζέψαμε μερικές εμπνεύσεις απο Street Artists και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.
© 20minutes.fr
Η επιστημονική ονομασία αυτής της μέδουσας είναι Turritopsis nutricula η αλλιώς Turritopsis Dohrnii, και έχει ανακαλυφθεί στην Μεσόγειο Θάλασσα το 1883, όμως η ικανότητά της να αναγεννάτε ανακαλύφθηκε μόλις στα μέσα του 1990.
Απλές κινήσεις και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να μας χαρίσουν άλλα δέκα χρόνια πέραν του προσδόκιμου ζωής και να μας επιτρέψουν να ζήσουμε έως μία ηλικία που θα πλησιάζει τα ενενήντα ή και τα εκατό χρόνια!
Νηστεία ονομάζουμε την αποχή μας από το φαγητό ή ακόμη κι από ορισμένα φαγητά, συνήθως τα ζωικά αφού έχουν άμεση σχέση με φόνο και εκμετάλλευση, πράξεις οι οποίες έχουν αρνητική αύρα καθώς και πράξεις που δεν θέλουμε να τις κάνουν σε εμάς. Επίσης υπάρχει κι η πνευματική νηστεία που σημαίνει να κάνεις αποχή από αρνητικές σκέψεις. Και στις δύο περιπτώσεις κάνοντας νηστεία αποφεύγουμε να εισάγουμε σε σώμα και νου ενέργεια χαμηλής και αρνητικής δόνησης.
Στις 24 Νοεμβρίου 2017, ο Kohske Takahashi, καθηγητής πειραματικής ψυχολογίας στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Chukyo της Ιαπωνίας, παρουσίασε μέσω της έρευνάς του μια νέα οφθαλμαπάτη η οποία αποδεικνύει πως η αντίληψή μας για όσα βλέπουμε με τα μάτια μας, μπορεί να ξεγελαστεί πολύ εύκολα. Την ονόμασε "οφθαλμαπάτη τύφλωσης της καμπυλότητας".
Απόσπασμα: Πρόσφατα, Αυστραλοί επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας επανέλαβαν το δεύτερο πείραμα με τη διαφορά ότι χρησιμοποίησαν ένα άτομο ηλίου αντί για φωτόνια η ηλεκτρόνια, το οποίο ονομάστηκε «Πείραμα του Wheeler με καθυστέρηση επιλογής με ένα άτομο ύλης», τα αποτελέσματα του οποίου θέτουν απαράμιλλα φιλοσοφικά ερωτήματα για την πραγματικότητα στην οποία ζούμε, αποδεικνύοντας κυριολεκτικά, όπως λένε οι επιστήμονες, ότι η δεδομένη πραγματικότητα δεν υφίσταται παρά μόνο μέχρι να την παρατηρήσουμε.
Δύο ανεξάρτητες ομάδες φυσικών δημιούργησαν κβαντικές μνήμες στερεής κατάστασης (solid state), οι οποίες είναι δυνατό να αποθηκεύουν δεδομένα που ξεπερνάνε κατά πολύ τα μέχρι πρότινος επιτεύγματα των λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου.
Το παρακάτω άρθρο δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις του blackstate.gr και των συντακτών του. Αποτελεί αναδημοσίευση από άλλη ιστοσελίδα, με στόχο την γενικευμένη σύγκριση απόψεων.
Στο σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στην Google, την Apple, την Yahoo και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής, ούτε μια οθόνη.
Στη κίνα, ένα παιδί είχε τη τύχη να γεννηθεί με πολύ ιδιαίτερα μάτια. Εκτός από το όμορφο γαλάζιο χρώμα τους, είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να μπορεί να βλέπει στο σκοτάδι με απειροελάχιστο φως! Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα μάτια μιας γάτας.
Εάν σε εσάς η στα παιδιά σας αρέσουν οι γλυκές απολαύσεις αλλά περιορίζεστε λόγο της γνώσης σας για τα καρκινογόνα χημικά και τις χρωστικές ουσίες (Ε*) που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ζαχαρωτά που τρώνε τα παιδιά σας ή/και εσείς, έχετε την επιλογή να φτιάξετε οι ίδιοι στο σπίτι σας πολύ ασφαλή και επίσης υγιεινά ζαχαρωτά, με πραγματικό μέλι.
Μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες της ανθρώπινης ιστορίας, έμεινε στην ιστορία ως ένας μύθος της επιστήμης αλλά και ως η συνείδηση της επιστήμης χάρη στο βαθύ ανθρωπισμό και τη στράτευσή του υπέρ της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών, της προάσπισης της ελευθερίας και τον αγώνα του για την κοινωνική δικαιοσύνη. (14 Μαρτίου 1879 - 18 Απριλίου 1955)
Η μνήμη αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο μυστηριώδεις και θαυμαστές λειτουργίες του οργανισμού. Χωρίς μνήμη δεν θα μπορούσαμε να υπάρξουμε ως άτομα, αλλά και ως ανθρώπινο είδος, θα ήμασταν τελείως διαφορετικοί.
Ο ποταμός Verzasca, που ρέει κατά μήκος 30 χιλιομέτρων στη Ελβετία, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα καταγάλανα νερά του. Μάλιστα είναι τόσο καθαρός, που μπορεί κάποιος από μια γέφυρα να διακρίνει το πάτο του, ο οποίος έχει βάθος 15 μέτρων...
Ένα από τα εγκυρότερα IQ tests που υπάρχουν στο internet, το οποίο βασίζεται σε λογική και αναλυτική σκέψη.