Η ιστορία θα έπρεπε να ενθαρρύνει το Βερολίνο για περισσότερη γενναιοδωρία προς την Αθήνα. Στις 6 Απρίλιου 1941, η Βέρμαχτ εισέβαλε στην Ελλάδα. Ο Χίτλερ είχε κουραστεί να βλέπει τον σύμμαχό του Μουσολίνι να μην καταφέρνει να θέσει υπό έλεγχο τον ελληνικό στρατό, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 1940, αντιστέκονταν γενναία. Ο Φύρερ θα τον κάνει να πληρώσει ακριβά για αυτό τον απεγνωσμένο αγώνα.
Ξεκίνησε με μια πολύ σκληρή κατοχή που θα γονατίσει την Ελλάδα. Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι μετά την Πολωνία και τη Σοβιετική Ένωση, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη γερμανική βαρβαρότητα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας αριθμός: εκτιμείται σε 300.000 ο αριθμός των ατόμων που κυριολεκτικά πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω της στέρησης που σχετίστηκε με τη ναζιστική κατοχή. Μετά την απελευθέρωση, η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει να αποζημιώσει υλικά τον πόνο και την ανθρώπινη απώλεια που το Τρίτο Ράιχ είχε επιβάλει στους πληθυσμούς υπό κατοχή.
Και μετά από πλήθος επιτροπών αξιολόγησης και δισταγμούς που έπρεπε να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι η Δυτική Γερμανία είχε γίνει πολύτιμος σύμμαχος κατά του σοβιετικού μπλοκ, οι αποζημιώσεις ορίστηκαν τελικά με μια συνθήκη που υπογράφηκε το 1953 σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια, που έπρεπε να καταβάλλει μόνη της η Δυτική Γερμανία στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η αποζημίωση αυτή δεν περιλάμβανε ένα άλλο χρέος, εύκολα υπολογίσιμο, αφού πρόκειται για αναγκαστικό δάνειο 476 εκ. μάρκα που η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει στο Βερολίνο το 1941, για προσφορά στη « γερμανική πολεμική προσπάθεια». Ένα δάνειο χωρίς ελπίδα επιστροφής, κατά το χρόνο εκείνο, για το οποίο η Δυτική Γερμανία θεωρεί ότι συμπεριελήφθη στις πολεμικές αποζημιώσεις που είχε πληρώσει.
Αλλά όμως, όταν είσαι, όπως η Ελλάδα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όλα τα μέσα είναι θεμιτά. Και, όπως πιστεύει να το γνωρίσει η εφημερίδα «Die Welt», ορισμένοι στην Αθήνα άρχισαν να υποστηρίζουν ότι το δάνειο των 476 εκ. μάρκων κάτω από την πίεση της ναζιστικής Γερμανίας δεν θα έπρεπε να εξομοιωθεί με μια κανονική πολεμική αποζημίωση. Αυτό, λένε όσοι ψάχνουν το παρελθόν, είναι ένα δάνειο το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να ζητήσει την επιστροφή του. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το ποσό εκφρασμένο σε μάρκα του τρίτου Ρείχ αντιστοιχεί σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι περίπου 10 δισ. ευρώ.
Εάν στο ποσό αυτό προστίθεται ένα συμβατικό επιτόκιο 3% για 66 έτη, καταλήγουμε σε ένα σύνολο των 95 δισ. δολαρίων, 68 δισ. ευρώ, ήτοι το ένα πέμπτο του ελληνικού χρέους. Φυσικά, αυτό δεν αρκεί για να αναπληρώσει το ελληνικό θησαυροφυλάκιο, αλλά θα βελτίωνε σημαντικά την κατάσταση. Και θα ήταν προπαντός μια κομψή εκδίκηση της Αθήνας έναντι της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία από την αρχή της κρίσης του χρέους, είναι περισσότερο από απρόθυμη να παράσχει τη βοήθεια της προς την «λιγότερο σοβαρή χώρα των χωρών του «Club Med», όπως λένε με αρκετή κακία στο Βερολίνο.
Η απόλυτη και ξεκάθαρη απόδειξη πως οι πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν με απλή ανθρώπινη τεχνολογία και όχι από εξωγήινη υπερ τεχνολογία όπως οι πλέον διαδεδομένες θεωρίες αναφέρουν.
Όταν ένας καλλιτέχνης θέλει να μιλήσει, να εκφράσει κάτι, η απλά να δημιουργήσει με τον τρόπο του, επιλέγει συνήθως να το κάνει προβάλλοντας τα λόγια της φαντασίας του ζωγραφίζοντας... η αλλιώς. Εμείς μαζέψαμε μερικές εμπνεύσεις απο Street Artists και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.
© 20minutes.fr
Η επιστημονική ονομασία αυτής της μέδουσας είναι Turritopsis nutricula η αλλιώς Turritopsis Dohrnii, και έχει ανακαλυφθεί στην Μεσόγειο Θάλασσα το 1883, όμως η ικανότητά της να αναγεννάτε ανακαλύφθηκε μόλις στα μέσα του 1990.
Συνεχώς μεγαλώνει η "μαύρη λίστα" των πρόωρων θανάτων των καπνιστών. Σε δυσμενέστερη θέση οι άνδρες, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών. Σε μία από τις κυριότερες μάστιγες της εποχής μας έχει εξελιχθεί το κάπνισμα, καθώς ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε ηλικίας ετησίως.
Νηστεία ονομάζουμε την αποχή μας από το φαγητό ή ακόμη κι από ορισμένα φαγητά, συνήθως τα ζωικά αφού έχουν άμεση σχέση με φόνο και εκμετάλλευση, πράξεις οι οποίες έχουν αρνητική αύρα καθώς και πράξεις που δεν θέλουμε να τις κάνουν σε εμάς. Επίσης υπάρχει κι η πνευματική νηστεία που σημαίνει να κάνεις αποχή από αρνητικές σκέψεις. Και στις δύο περιπτώσεις κάνοντας νηστεία αποφεύγουμε να εισάγουμε σε σώμα και νου ενέργεια χαμηλής και αρνητικής δόνησης.
Στις 24 Νοεμβρίου 2017, ο Kohske Takahashi, καθηγητής πειραματικής ψυχολογίας στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Chukyo της Ιαπωνίας, παρουσίασε μέσω της έρευνάς του μια νέα οφθαλμαπάτη η οποία αποδεικνύει πως η αντίληψή μας για όσα βλέπουμε με τα μάτια μας, μπορεί να ξεγελαστεί πολύ εύκολα. Την ονόμασε "οφθαλμαπάτη τύφλωσης της καμπυλότητας".
Απόσπασμα: Πρόσφατα, Αυστραλοί επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας επανέλαβαν το δεύτερο πείραμα με τη διαφορά ότι χρησιμοποίησαν ένα άτομο ηλίου αντί για φωτόνια η ηλεκτρόνια, το οποίο ονομάστηκε «Πείραμα του Wheeler με καθυστέρηση επιλογής με ένα άτομο ύλης», τα αποτελέσματα του οποίου θέτουν απαράμιλλα φιλοσοφικά ερωτήματα για την πραγματικότητα στην οποία ζούμε, αποδεικνύοντας κυριολεκτικά, όπως λένε οι επιστήμονες, ότι η δεδομένη πραγματικότητα δεν υφίσταται παρά μόνο μέχρι να την παρατηρήσουμε.
Γύρω μας διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο περίπλοκα συστήματα. Χρειάζονται κάποιες εκατοντάδες δικτυωμένων υπολογιστών για να κρατήσουν ένα υπερσύγχρονο αεροπλάνο στο αέρα κι επίσης κάποιες χιλιάδες γονιδίων για να συγκροτήσουν και να συντηρήσουν ένα ζωντανό οργανισμό.
Το παρακάτω άρθρο δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις του blackstate.gr και των συντακτών του. Αποτελεί αναδημοσίευση από άλλη ιστοσελίδα, με στόχο την γενικευμένη σύγκριση απόψεων.
Στο σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στην Google, την Apple, την Yahoo και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής, ούτε μια οθόνη.
Τι θα έπρεπε να κάνει ένας μπάρμαν ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρων σας να παραγγείλετε ένα ποτό; Δείτε αυτούς του δύο μπάρμαν, αυτό που κάνουν σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Η σημασία των βοτάνων είναι αξιοσημείωτη στη ζωή μας. Τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, για τη φαρμακευτική, μαγειρική, καλλωπιστική ιδιότητα τους, αλλά έχουν και άλλες πολλές χρήσεις. Σχεδόν όλα τα φάρμακα, σαμπουάν, κρέμες και άλλα καλλωπιστικά προϊόντα περιέχουν στοιχεία βοτάνων, ή συνδυασμούς τους, άλλωστε η βοτανολογία είναι η βάση της φαρμακευτικής.
Μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες της ανθρώπινης ιστορίας, έμεινε στην ιστορία ως ένας μύθος της επιστήμης αλλά και ως η συνείδηση της επιστήμης χάρη στο βαθύ ανθρωπισμό και τη στράτευσή του υπέρ της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών, της προάσπισης της ελευθερίας και τον αγώνα του για την κοινωνική δικαιοσύνη. (14 Μαρτίου 1879 - 18 Απριλίου 1955)
Η μνήμη αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο μυστηριώδεις και θαυμαστές λειτουργίες του οργανισμού. Χωρίς μνήμη δεν θα μπορούσαμε να υπάρξουμε ως άτομα, αλλά και ως ανθρώπινο είδος, θα ήμασταν τελείως διαφορετικοί.
Ο ποταμός Verzasca, που ρέει κατά μήκος 30 χιλιομέτρων στη Ελβετία, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα καταγάλανα νερά του. Μάλιστα είναι τόσο καθαρός, που μπορεί κάποιος από μια γέφυρα να διακρίνει το πάτο του, ο οποίος έχει βάθος 15 μέτρων...
Ένα από τα εγκυρότερα IQ tests που υπάρχουν στο internet, το οποίο βασίζεται σε λογική και αναλυτική σκέψη.